30 april 2017
15:00

Referat: Waggeryds IK - Hjältevads Mariannelunds IS

WIK - HMIS 3-1 (2-1)
Andra matchen för säsongen, den första bortamatchen, spelades på konstgräs i Vaggeryd. Vi började piggt, stärkta av den fina segern senast mot IFK Värnamo. Vi lyckades sätta press på deras försvarslinje i inledningen av matchen och det dröjde inte många minuter innan vi fick utdelning. Våra anfallsspelare stressade fram ett misstag när dom skulle spela hem till egen målvakt. Detta utnyttjade Emil som petade in 1-0 till oss. Vi hade ytterligare något giftigt läge att öka på ledningen men istället åt sig Waggeryd in i matchen. Waggeryd var stora och starka och använde sin fysik i närkamperna.
Vi stod upp bra men när domarn blåste för halvtid stod det 2-1 till hemmalaget.
I paus gjorde vi lite ändringar taktiskt för att täppa till bakåt. Andra halvlek blev det också mycket kamp och närkampspel. Båda lagen jobbade till sig lite chanser men det var bara hemmalaget som lyckades få in bollen i nät.
Kortfattat... en jämn, tight match där vi står upp bra mot starkt motstånd. Vi tar en smäll utan att gnälla och jobbar på tills domarn blåser. Bra jobbat Boys!!

Mål: Emil Karlsson